1926 – Tudorova godina u kojoj je sve počelo

Na ovogodišnjem Baselworldu švicarski satni brend Tudor, „mlađi brat“ popularnog Rolexa, predstavio je potpuno novu kolekciju nazvanu Tudor 1926.

Satovi iz kolekcije Tudor 1926 odlikuju se nenametljivim brojčanikom crne ili srebrne boje ukrašenim utisnutim mrežastim uzorkom, koji odaje dojam elegancije i luksuza. Na brojčaniku pažnju plijeni Tudorov logo ispod 12 sati te natpis Rotor Self-Winding iznad 6 sati, koji je preuzet s Tudorovih povijesnih modela.

Okruglo kućište dolazi u čak četiri veličine – 41, 39, 36 i 28 milimetara – zbog čega će savršeno pristajati i na ženskom zglobu.

U kućištu kuca automatski kalibar 2824 s 25 rubina, 38-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma.

Unutar kolekcije Tudor 1926 osim modela s crnim ili srebrnim brojčanikom i zlatnim ili čeličnim kazaljkama, dostupan je i zanimljivi model s bijelim brojčanikom i upečatljivim plavim kazaljkama i oznakama vremena. Navedeni model ima čelično kućište i čeličnu narukvicu, a raspoloživ je u sve četiri veličine.

 

Više u 29. broju Satova i nakita.

Iz časopisa Satovi & nakit, zima 2018.