29. SIHH otvorio svoja vrata

Započelo je 29. izdanje popularnog Ženevskog salona (Salon International de la Haute Horlogerie)!

Prvog dana na rasporedu su prezentacije uživo brendova Roger Dubuis, Panerai, Vacheron Constantin, Ressence, IWC Schaffhausen, DeWitt i Montblanc te rasprava o budućnosti internetske trgovine satovima, koju vodi Fondacija za visoko urarstvo.

CEO-u Rogera Dubuisa, Nicoli Andreatti, pridružit će se CEO Lamborghinija, Maurizio Reggiani, kako bi govorili o svom zanimljivom partnerstvu. Panerai će, pak, predstaviti novo partnerstvo unutar svijeta utrka na moru, dok će Vacheronov direktor Odjela za stil i naslijeđe, Christian Selmoni, razgovarati sa Suzanne Wong, urednicom časopisa Revolution, o najnovijoj inovaciji brenda.

Ressenceovi osnivač Benoît Mintiens i voditelj razvoja tehnologije Tony Fadell, poznatiji kao izumitelj iPOD-a, predstavit će zanimljivu elektroničku krunicu za navijanje sata e-Crown, a IWC će predstaviti svoj novi projekt premijernog leta oko svijeta u povijesnoj letjelici Spitfire, pri čemu će im se pridružiti dva britanska pilota koja će se upustiti u taj hrabri pothvat.

Osnivač DeWitta, Jérôme De Witt, govorit će o povijesti i ciljevima te novim satovima ovog nezavisnog švicarskog brenda, a dan će privesti kraju CEO Montblanca, Nicolas Baretzki, koji će u društvu ambasadora brenda, australskog glumca Hugha Jackmana, predstaviti stari brend Minervu, sada u vlasništvu Montblanca, i nove satove.

Službeno otvorenje predviđeno je za 17.30 sati, a vrpcu će u društvu glavnih izvršnih direktora svih 35 brendova koji sudjeluju na SIHH-u prerezati Fabienne Lupo, izvršna direktorica Salona i predsjednica Fondacije visokog urarstva.

Svakodnevne izvještaje s ovogodišnjeg SIHH-a pratite na našem portalu i facebook stranici Satovi i nakit.

Foto: © SIHH 2019