Adrenalinom nabijeni satovi

Jedan od najvećih podupiratelja motociklizma je švicarski satni brend Tissot, koji sponzorira najveće cestovno motociklističko natjecanje, MotoGP™, tj. Svjetsko prvenstvo u motociklizmu, a kao istaknute ambasadore ima Marca Márqueza, jednog od najuspješnijih motociklista svih vremena sa sedam osvojenih titula svjetskog prvaka i aktualnog prvaka u MotoGP-u, i Jorgea Lorenza, peterostrukog osvajača svjetskih titula prvaka.

Robusno okruglo kućište modernog sportskog modela T-Race MotoGP™ Automatic 2019 Limited Edition (ref. T115.427.37.051.00), dimenzija 45 x 16,6 milimetara izrađeno je od nehrđajućeg čelika presvučenog crnim PVD-om i PVD-om od ružičastog zlata, prekriveno je safirnim staklom i vodootporno je do 100 metara.

Kroz safirno staklo na pozadini kućišta nazire se automatski kalibar ETA C01.211 s 15 rubina, 45-satnom rezervom snage, rotorom oslikanim motivom kočnice motocikla i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, kronografa i datuma. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat.

Tamnosivi brojčanik ima velike luminiscentne aplicirane oznake vremena i kazaljke, srebrne podbrojčanike kronografa i crni podbrojčanik malih sekundi i prozorčić datuma na 3 sata.

Sat dolazi na remenu od kravlje kože (imitacija aligatorske kože) podstavljene gumom, a dostupan je u ograničenoj seriji od 3333 primjerka.

 

Više u novom broju Satova i nakita br.30.

Iz časopisa Satovi & nakit, ljeto 2019.