Adrenalinom nabijeni satovi

Motociklizam je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, motoristi izgledaju „cool“, a motori i satovi dobro idu zajedno pa ne čudi da su Tissot i Breitling kreirali motociklizmom inspirirane modele.

Motori već odavno nisu samo prijevozno sredstvo već i statusni simbol koji nije rezerviran samo za one dubokih džepova. Ako tome pridodamo činjenicu da motori evociraju opušteni, slobodarski način života, a da motoristi izgledaju „cool“, ne čudi da mnogi svjetski satni brendovi, poput TAG Heuera, Hubota, Certine i Anonima, kako bi pridobili pažnju publike sklapaju suradnje s motociklističkim natjecanjima, na kojima imaju ulogu službenih mjeritelja vremena, i nastoje angažirati najveće zvijezde motociklizma za svoje ambasadore. Uostalom, motori i satovi dobro izgledaju zajedno, a dijele i mehaničku kompleksnost i dizajnersku maštovitost.

Tissot i MotoGP™ partnerstvo su sklopili 2001., a tome u čast Tissot svake godine kreira službeni sportski sat natjecanja. Ni ova godina nije iznimka jer je Tissot predstavio moderni sportski model T-Race MotoGP™ Automatic 2019 Limited Edition (ref. T115.427.37.051.00), koji kao motociklističke detalje ima obruč oblikovan kao disk kočnice i izrađen od ugljičnih vlakana, materijala koji se koristi u izradi motocikala.

 

Više u novom broju Satova i nakita br.30.

Iz časopisa Satovi & nakit, ljeto 2019.