Alpinin sat od recikliranog materijala

Povodom Svjetskog dana oceana, koji se obilježava 8. lipnja, švicarski satni brend Alpina predstavio je novu liniju sportskih satova Seastrong Diver Gyre Automatic, koja je izrađena od recikliranog materijala, što je čini ekološki prihvatljivom i logičan je nastavak Alpininog nekoliko desetljeća dugog angažmana u zaštiti okoliša. Za kreiranje ove posebne linije, Alpina se udružila s nizozemskim satnim start-upom Gyre Watch, koji proizvode satove od reciklirane plastike izvađene iz oceana.

Kućište promjera 44 milimetra i debljine 12,15 milimetara izrađeno je od plastike dobivene reciklažom ribarskih mreža i fiberglasa, s prednje je strane zatvoreno safirnim staklom te je vodootporno do 300 metara. 60-minutni rotirajući obruč izrađen je od nehrđajućeg čelika i presvučen crnim PVD-om.

U kućištu frekvencijom od 28.800 vibracija na sat kuca automatski kalibar AL-525 s 26 rubina, 38-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma.

Remen u NATO stilu izrađen je od recikliranih plastičnih boca, a dobiva se i dodatni „kožni“ remen izrađen od otpadaka od jabuka.

Sat je dostupan u tri verzije za muškarce – ref. AL-525LNSB4VG6 s graduiranim modrim brojčanikom i modrim remenom, ref. AL-525LNB4VG6 sa svijetloplavim brojčanikom i modrim remenom, i ref. AL-525LNB4VG6BLK sa svijetloplavim brojčanikom i svijetloplavim remenom.

Satovi Seastrong Diver Gyre Automatic dolaze u kutiji izrađenoj od recikliranih materijala.

Svi modeli Seastrong Diver Gyre Automatic su dostupni u ograničenoj seriji od 1883 primjerka po cijeni od 1.395 eura.

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!