AP-ov popularni ronilački sat u novom ruhu

Švicarski satni brend Audemars Piguet predstavio je nove verzije svog popularnog luksuznog ronilačkog modela Royal Oak Offshore, koje su zadržale upečatljivu AP-ovu sportsku estetiku, a nadograđene su novim dizajnerskim rješenjma, mehanizmom i remenjem sa sustavom brze i jednostavne zamjene.

Umjereniji promjer
Novi Royal Offshore Diver 42 MM ima robusno čelično kućište koje, za razliku od prethodnih modela, krasi nešto umjereniji promjer od 42 milimetra. Kućište ima tipični AP-ov oktogonalniobruč, safirno staklo na obje strane i vodootpornost do 300 metara. Krunice na novom modelu su presvučene keramikom radi veće trajnosti.

Brojčanik sata ukrašen je AP-ovim uzorkom Méga Tapisserie, a novost su potpuno izmijenjene luminiscentne oznake vremena – izdužene štapićaste oznake označavaju 3, 6, 9 i 12 sati, dok skraćene četvrtaste oznake prikazuju petominutne razmake. Novo detalj su i AP-ovi zlatni inicijali umjesto punog imena brenda. Sat je zadržao unutarnji obruč s oznakama vremena, koji se podešava putem dodatne krunice na 10 sati.

Novi kalibar
U unutrašnjosti sata nalazi se novi manufakturni automatski kalibar 4308 sa 32 rubina, 60-satnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma. Kalibar je minuciozno ukrašen kružnim uzorkom i uzorkom Côtes de Genève i ima oscilirajući uteg od 22-karatnog ružičastog zlata premazan crnom bojom.

Sat je nadograđen i novim čvrstim gumenim remenom sa sustavom za brzu i jednostavnu zamjenu. Posebnost ovog sustava je da je u potpunosti ugrađen u remen i prihvate remena pa nisu bile potrebne nikakve preinake na samom kućištu.

Tri verzije
Royal Oak Offshore 42 MM dolazi u tri verzije – Trailblazing Khaki ref. 15720ST.OO.A052CA.01 s maslinastozelenim brojčanikom i remenom, Navy Blue ref. 15720ST.OO.A027CA.01 s modrim brojčanikom i remenom i Pristine Grey ref. 15720ST.OO.A009CA.01 sa sivim brojčanikom i remenom. Sve reference dolaze s dodatnim gumenim remenom, a bit će dostupne od svibnja po cijeni od 21.500 švicarskih franaka.

Za više informacija o satovima naručite novi broj časopisa Satovi i nakit:

Narudžba