AP-ov popularni ronilački sat u novom ruhu

Švicarski satni brend Audemars Piguet predstavio je nove verzije svog popularnog luksuznog ronilačkog modela Royal Oak Offshore, koje su zadržale upečatljivu AP-ovu sportsku estetiku, a nadograđene su novim dizajnerskim rješenjma, mehanizmom i remenjem sa sustavom brze i jednostavne zamjene.

Novi Royal Offshore Diver 42 MM ima robusno čelično kućište koje, za razliku od prethodnih modela, krasi nešto umjereniji promjer od 42 milimetra. Kućište ima tipični AP-ov oktogonalni obruč, safirno staklo na obje strane i vodootpornost do 300 metara. Krunice na novom modelu su presvučene keramikom radi veće trajnosti.

Brojčanik sata ukrašen je AP-ovim uzorkom Méga Tapisserie, a novost su potpuno izmijenjene luminiscentne oznake vremena – izdužene štapićaste oznake označavaju 3, 6, 9 i 12 sati, dok skraćene četvrtaste oznake prikazuju petominutne razmake. Novo detalj su i AP-ovi zlatni inicijali umjesto punog imena brenda. Sat je zadržao unutarnji obruč s oznakama vremena, koji se podešava putem dodatne krunice na 10 sati.

U unutrašnjosti sata nalazi se novi manufakturni automatski kalibar 4308 s 32 rubina, 60-satnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma. Kalibar je minuciozno ukrašen kružnim uzorkom i uzorkom Côtes de Genève i ima oscilirajući uteg od 22-karatnog ružičastog zlata premazan crnom bojom.

Sat je nadograđen i novim čvrstim gumenim remenom sa sustavom za brzu i jednostavnu zamjenu. Posebnost ovog sustava je da je u potpunosti ugrađen u remen i prihvate remena pa nisu bile potrebne nikakve preinake na samom kućištu.

Royal Oak Offshore 42 MM dolazi u tri verzije – Trailblazing Khaki ref. 15720ST.OO.A052CA.01 s maslinastozelenim brojčanikom i remenom, Navy Blue ref. 15720ST.OO.A027CA.01 s modrim brojčanikom i remenom i Pristine Grey ref. 15720ST.OO.A009CA.01 sa sivim brojčanikom i remenom. Sve reference dolaze s dodatnim gumenim remenom, a bit će dostupne od svibnja po cijeni od 21.500 švicarskih franaka.

 

Za više informacija o satovima naručite novi broj časopisa Satovi i nakit:

Narudžba