BREITLING | Ultimativni sat za sportaše

Endurance Pro nastao je u suradnji s Breitlingovim ambasadorom, njemačkim triatloncem Janom Frodenom, a krasi ga lagano, ali čvrsto kućište, precizni kvarcni mehanizam i atraktivan dizajn

Breitling je u kolovozu ove godine predstavio Endurance Pro – ultimativni „beater“ sat za sportaše, avanturiste i sportske entuzijaste koji kombinira lagano, ali čvrsto kućište s preciznim kvarcnim mehanizmom, a tu je i atraktivan dizajn s remenjem u živim bojama koje odgovaraju boji pulsmetra uokolo brojčanika i krunice.

Lagan, a robustan

Endurance Pro nastao je u suradnji s Breitlingovim ambasadorom, njemačkim triatloncem Janom Frodenom, a inspiriran je Breitlingovim sportskim satom Sprint iz 1970., koji se odlikovao za to doba malom težinom te je imao funkciju pulsmetra.

Novi je sat, stoga, dobio lagano, ali robusno kućište dimenzija 44 x 12,5 milimetara, izrađeno od nemagnetskog, termostabilnog i hipoalergenog materijala Breitlight®, koji je 3,3 puta laganiji od titanija i 5,8 puta laganiji od čelika, a ujedno je i otporan na hrđu i ogrebotine. Kućište je vodootporno do 100 metara, a dolazi s rotirajućim obručem i safirnim staklom.

Pročitajte članak: Breitlingova posveta surferskom načinu života

Crni brojčanik tipičnog Breitlingovog stila ima velike luministentne arapske brojke i tanke luminiscentne kazaljke, podbrojčanike kronografa na 3,6 i 9 sati i diskretni prozirčić datuma između 4 i 5 sati. Najzanimljiviji detalji svakako su prsten s oznakama pulsmetra uokolo brojčanika i Breitlingov simbol na 12 sati.

 

Ulomak iz teksta objavljenog u 32. broju časopisa Satovi i Nakit.

Novi broj časopisa Satovi i nakit potražite na svim kioscima ili ga naručite na linku Časopis.