Zlatna kazaljka godine | Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar

Sat godine, odnosno nagradu za Zlatnu kazaljku dobio je Bulgarijev model Octo Finissimo Perpetual Calendar. Prije predstavljanja ovog modela važno je istaknuti kako Bulgari postavlja rekorde u izradi najtanjih satova još od 2014. godine, kada je predstavio svoj Octo Finisssimo Ultra Thin Tourbillon.

Najnoviji model Octo Finissimo Perpetual Calendar, dobitnik ovogodišnje Zlatne kazaljke, sastoji se od 480 dijelova, smještenih unutar iznimno ograničenog prostora tankog kućišta, u obliku oktogonala, od 5,80 mm.

Razvoj 2,75 mm kalibra zahtijevao je od dizajnera u Le Sentieru da osmisle nova rješenja, kao što je korištenje mikro-rotora i optimizirano korištenje prostora između komponenti bez smanjenja njihovih dimenzija.

Ovaj kalibar istovremeno pokreće kazaljke za sate i minute i funkcije kalendara: retrogradni prikaz datuma, dana, mjeseca i retrogradni prikaz prijestupnih godina.

Model Octo Finissimo Perpetual Calendar je otporan na vodu do 30 metara dubine, a cijena mu je 57.000 švicarskih franaka.

KUPITE ODMAH