Bulgari s prikazom noćnog neba

Popularni talijanski modni i satni brend Bulgari na ovogodišnjem sajmu satova Watches and Wonders iznenadio je novi modelom nastalim u suradnji s japanskim arhitektom Tadaom Andom, nazvan Octo Finissimo Tadao Ando Limited Edition (ref. 103534), koji, u duhu japanske tradicije, odiše jednostavnošću i elegancijom, a odlikuje se neobičnim brojčanikom inspiriranim noćnim nebom.

Kućište dimenzija 40 x 5,5 milimetara tipičnog je Octo Finissimo stila s čistim linijama i oštrim uglovima, izrađeno je je od pjeskarene crne keramike te je s obje strane prekriveno safirim staklom, a vodootporno je do 30 metara.

Lakirani modri brojčanik ukrašen je kružnim uzorkom, koji započinje u točki malih sekundi, a simbolizira rađanje vremena u crnoj rupi, te žutim polumjesecom na 5 sati.

Sat pokreće manufakturni ultra tanki automatski kalibar BVL 138 s 31 rubinom, 60-satnom rezervom snage, frekvencijom od 21.600 vibracija na sat, mikro rotorom i funkcijama sati, minuta i malih sekundi.

Octo Finissimo Tadao Ando Limited Edition(ref. 103534) dolazi na narukvici od pjeskarene crne keramike, a dostupan je u ograničenoj seriji od 160 primjeraka po cijeni od 18.500 eura.

Uz navedeni model, Bulgari je na sajmu predstavio i dva nova modela Octo Finissimo Perpetual Calendar, titanijski i platinasti, visine samo 5,8 milimetara, što je novi svjetski rekord po pitanju satova s komplikacijom vječnog kalendara

Pročitajte: Digitalnom Romom Bulgari ulazi u svijet urarstva