Bulova | Novi model za 50. godišnjicu Apolla 15

Nema nikakve dvojbe da je upravo Bulova jedan od najpopularnijih satnih brendova. Joseph Bulova je prije više od 143 godine započeo ovu nevjerojatnu urarsku priču, koja traje i dan danas. Potaknut erom preuzimanja rizika 1875. godine, kreirao je inovacije i u konač-
nici otvorio vlastitu trgovinu u New Yorku.

Neprestana težnja za savršenstvom, učinkovitošću i preciznošću te kvalitetna izrada bili su temelj na kojem je Joseph Bulova izgradio svoj brend. No, brend ne bi postigao današnji uspjeh da Bulova nije težio za stvaranjem inovacija.

Josephove inovacije uključivale su sve, od pionirske standardizirane proizvodnje satova do razvoja prvog potpuno elektroničkog sata, koji je ujedno bio i najjprecizniji sat na svijetu u to vrijeme. Bulova nije pomicao granicu samo u svijetu satova, već i u drugim područjima.

Naime, prvi TV oglas i prva radijska reklama su predstavljali upravo Bulov sat. Prije pet godina brand Bulova je promijenio lice industrije s Curv kolekcijom – prvim zakrivljenim kronografskim mehanizmom na svijetu. Slično kao i sam Joseph Bulova, njegov brend prelazi granice kako bi predstavio iznimne proizvode.

Ove godine Bulova obilježava 50. godišnjicu Apolla 15. Kako bi se dostojanstveno obilježila tako bitna obljetnica, Bulova predstavlja novi model Limited Edition Lunar Pilot Chronograph. Inspiriran ori- ginalom, ovaj sat ima kućište Titanium Grade 5 s detaljima od nehrđajućeg čelika u zlatnoj boji koji se nalaze na sivom brojčaniku.

Mehanizam za pokretanje se sastoji od čak 6 kazaljki, te ima kvarcnu tehnologiju visokih performansi s frekvencijom vibracije od 262 kHz za preciznu točnost. Sat dolazi u specijalnom pakiranju s prigodnim novčićem i knjižicom koja sadrži detalje o misiji i uspjehu. Model je ograničen na 5000 numeriranih komada diljem svijeta.

Priredila Karla Karabatić

Iz 34. broja časopisa Satovi i nakit

Kupite časopis