Candino Gents Sport – idealan moderni sportski sat

Candino je osnovan 1947. u švicarskom kantonu Solothurn, a osnovao ga je Adolf Flury – Hug. Od tada pa do danas poznati su po svojim kvalitetnim, ali i priuštivim satovima švicarske izrade. Ono što je najbitnije, dok mnogi imućniji i skuplji brendovi „outsoursaju“ proizvodnju, Candino i dalje sve proizvodi u Švicarskoj.

Candino Gents Sport je dio sportske kolekcije promjera 42 milimetra i debljine 9,5 milimetara. Kućište i narukvica su od nehrđajućeg čelika, a kolekcija je dostupna u nekoliko boja, modroj, zelenoj, bijeloj te crnoj. Safirno kristalno staklo štiti brojčanik od ogrebotina i daje mu bolji sjaj i vidljivost. Inače brojčanik je skladan, a njegova podloga je moderna i prati trenutne trendove teksture koje nameću predvodnici industrije. Logo brenda je smješten ispod indeksa za brojku 12, a prozorčić s datumom je na mjestu brojke šest. Sat je uz to i vodootporan do 10 bara.

Mehanizam koji pogoni sat Candino Gents Sport je kvarcni RONDA 705 mehanizam izrađen u Švicarskoj kao i ostatak sata, dok je baterije tip Sr920sw. S narukvicom od nehrđajućeg čelika dolazi i kopča koja omogućuje namještanje širine narukvice ovisno o vašim potrebama. Sve u svemu idealan moderni sportski sat za svakodnevnu uporabu po više nego razumnoj cijeni.

 

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku