Chopard na visokim frekvencijama

Najnoviji model iz Chopardovih radionica, Alpine Eagle Cadence 8 HF, sadrži jedan od najnaprednijih mehanizama koji ostvaruje čak 57.600 vibracija na sat

Chopard kombinira preciznost, stil i sportski duh u novom modelu Alpine Eagle Cadence 8 HF. Ovaj izniman model, izrađen u samo 250 komada, sadrži jedan od najnaprednijih mehanizama iz Chopardovih radionica. Mehanizam za pokretanje Chopard Calibre 01.12-C s visokofrekventnim zapornim sustavom ostvaruje čak 57.600 vibracija na sat.

Nadmašila sva očekivanja

Kolekcija Alpine Eagle je od svog lansiranja 2019. godine nadmašila sva očekivanja. Chopard sada obogaćuje kolekciju modelom Alpine Eagle Cadence 8 HF, koji je robustan i opremljen izvanrednim mehanizmom za pokretanje. Njegova izvanrednost se očituje u iznimnoj frekvenciji od 8 Hz, što je dvostruko brže od standardnog automatskog pokreta.

Uz ovo Alpine Eagle Cadence 8HF ima praktičnu rezervu snage od 60 sati, kao i certifikat Chronometer koji je izdao Švicarski službeni institut za ispitivanje kronometra (COSC). Kućište ovog certificiranog modela ima promjer od 41 mm i debljinu 9.75 mm.
Brojčanik Alpine Eagle Cadence 8HF označen je uzorkom “eagle iris”, čime se se odaje počast veličanstvenim pticama grabljivicama koje su inspirirale kolekciju. Boja brojčanika se razlikuje od ostatka kolekcije, jer je ručno patiniran.

Moderna reinpretacija

Umjesto brojeva, bijele oznake predstavljaju sate i minute, a samo je 12 sati označeno rimskim brojem. Brojčanik promjera od 41 mm ima dva jedinstvena natpisa – ispod imena Chopard piše “8 HZ Chronometer”. Niže je smješten dinamični logotip u obliku strelice, koji je uobičajen kod Chopardovih visokofrekventnih satova.

Chopard koristi monokristalni silicij kako bi maksimalno iskoristio frekvenciju od 8 Hz, čime se ujedno eliminira potreba za tradicionalnim mazivima za satove, što zauzvrat jamči dugovječnost mehanizma. Lakoća silicija i njegova svojstva omogućili su Chopardu da razvije zaporni sustav posvećen visokim frekvencijama bez povećanja potrošnje energije.

Inače kolekcija Alpine Eagle, čiji smo najnoviji model predstavili u ovome tekstu, jest moderna reinterpretacija sata St. Moritz, prve urarske kreacije Karla Friedricha Scheufelea kasnih 1970-ih. Čistim dizajnom, Alpine Eagle reinterpretira St. Moritz pronalazeći inspiraciju u prirodi.

Iz novog broja časopisa Satovi i nakit