Dugo iščekivan Omegin Speedmaster Moonwatch konačno je tu

Ovaj sat su ljubitelji Omege iščekivali još od prošle godine kada je na event koji je Omega organizirala došao Daniel Craig, ambasador brenda, noseći na ruci dosad neviđen zanimljiv model. Sada je to konačno potvrđeno i Speedmaster Moonwatch Professional ulazi u stalnu Omeginu kolekciju.

Ono što je zanimljivo kod ovog sata jest njegov potpuno bijeli brojčanik koji ne nalazimo ni u ni jednoj standardnoj Omeginoj kolekciji. Uvijek smo imali samo crne brojčanike, pogotovo za čelične modele. Sat ima sličnosti s modelima Alaska project i odaje sličan duh, ali ipak ostaje originalan. Iako ima novi brojčanik, ovaj sat je primarno Moonwatch profesional i dijeli karakteristike te linije. Promjer kućišta je 42mm, a debljina je 13.2 mm. Naravno prekriveno je safirnim staklom s obje strane i vodonepropustan je do skromnih 50 metara.

Sat pogoni automatski mehanizam s „in house“ kalibrom 3861, sa certificiranim kronometrom, s anti magnetskim karakteristikama. Narukvica sata je od nehrđajućeg čelika, a poveznice su izbrušene i sličnije kompaktnim kopčama. Ono što daje satu taj „wow“ efekt je brojčanik i bez njega bi sat bio sasvim prosječan. Kontrast između crnih indeksa i bijele pozadine te crvenog Speedmaster znaka je zaista izvrstan. Sat također dolazi u dvije dodatne varijante; s gumenim remenom i sa crnim mikro fiber remenom. Sat će biti dio stalne linije, a moći će ga se nabaviti po relativno pristupačnoj cijeni od 9000 eura.

 

OSNOVNI PODACI

Brend – Omega

Model – Omega Speedmaster Moonwatch

Referenca  – 310.30.42.50.04.001

Dimenzije  – 42 mm X 13.2 mm

Materijal kućišta  – nehrđajući čelik

Narukvica – nehrđajući čelik, crni gumeni remen ili crna mikro fiber tkanina

Vodonepropusnost  – 50 m / 5 bar

Mehanizam – automatski

Kalibar – 3861 (in house), 50 sati zalihe snage, 21,600 vibracija po satu

Drago kamenje – 26

Cijena – 9000 eur

Izvor – https://www.omegawatches.com/de-at/

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku