EKSKLUZIVNO I Prvi u svijetu smo vidjeli najnoviji model Richard Millea – RM 032 VDSB

Satovi i nakit kao jedini medij iz regije, a i jedan od malobrojnih iz Europe dobili su ekskluzivni poziv od legendardnog urarskog brenda Richard Mille da prisustvuju 11. izdanju slavne karipske regate Les Voiles de St. Barth kojoj je ove godine glavni sponzor bio upravo švicarski brend Richard Mille.

Jedna od najslavnijih karipskih regata Les Voiles de St. Barth prvi je put održana 2010. godine. Ovogodišnje jedanaesto izdanje ,koje smo imali čast pratiti, trajalo je pet dana, od 20. do 24. travnja; na njemu je sudjelovalo čak 1200 jedriličara, oko 80 brodova u sedam različitih klasa, dok je glavni sponzor bio Richard Mille koji je kao glavnu nagradu dodijelio sat RM 028 Titanium.

Jedan od sportskih partnera Richarda Millea, bio je i jedan od glavnih sudionika regate – slavni sportaš Arnauld Jerald kojeg smo također imali čast upoznati. Iako je tek dvadesetpetogodišnjak, Jerald već iza sebe ima osvojenih nekoliko svjetskih rekorda u slobodnom ronjenju, a najnoviji je onaj koji je postigao prošle godine na dubini od 117 metara na Bahamima.

Regata Les Voiles de St. Barth bila je sjajna prilika za predstavljanje najnovijeg modela Richard Millea – RM 032 VDSB, automatskog kronografa, izrađenog u ograničenoj ediciji od samo 120 primjeraka.  Sat je predivne plave karipske boje, vodootporan je do 300 metara, namijenjen dubinskom ronjenju, a karakterizira ga sigurnost, efikasnost, ljepota i ergonomičnost. Sat pokreće kalibar RMAC2, a ima funkcije sati, minuta, povećanog datuma, mjeseca, flyback kronografa s brojačima minuta, sekunda i sati, 50-satnu rezervu snage te pokazatelje kretanja i rotora.

Naravno više o ovom ekskluzivnom događaju u novom broju časopisa Satovi i nakit koji izlazi u lipnju.