EKSKLUZIVNO | Priča o Richard Milleu i predstavljanju kronografa na Karibima

Ekskluzivno

Urednica Satova i nakita Mila Bulimbašić je ekskluzivno jedina iz regije, a među malobrojnima u Europi prisustovala
spektakularnom predstavljanju novog kronografa Richard Millea na karipskoj regati Les Voiles de St. Barth.

Sat za slavnu regatu

Jedna od najslavnijih karipskih regata Les Voiles de St. Barth prvi je put održana 2010. godine. Ovogodišnje jedanaesto izdanje, koje smo imali čast pratiti, trajalo je pet dana, od 20. do 24. travnja; na njemu je sudjelovalo čak 1200 jedriličara, oko 80 brodova u sedam različitih klasa, dok je glavni sponzor bio Richard Mille koji je kao glavnu nagradu dodijelio sat RM 028 Titanium.

Najnoviji model

Regata Les Voiles de St. Barth bila je sjajna prilika za predstavljanje najnovijeg modela Richard Millea – RM 032 VDSB, automatskog kronografa, izrađenog u ograničenoj ediciji od samo 120 primjeraka. Sat koji je tijekom regate na ruci nosio upravo Arnauld Jerald je predivne plave karipske boje, vodootporan je do 300 metara, namijenjen dubinskom ronjenju, a karakterizira ga sigurnost, efikasnost, ljepota i ergonomičnost.

Priča o brandu

A za sve vas koji se pitate kako se i zašto bi se sat predstavljao na karipskoj regati donosimo priču o povijesti ovog nevjerojatnog branda koju je prije samo dvadesetak godina pokrenuo Richard Mille, kada je 2001. godine javnosti predstavio svoj prvi sat s kojim je ujedno pokrenuo i novi trend u izradi satova. Naime, odlučio je tijekom izrade primjenjivati tehnike i materijale korištene u najinovativnijim sektorima, kao što su F1 trkaći automobili ili avioni. Upravo je jedan od prvih i do danas najprepoznatljivih Richardovih slogana glasio: “trkaća
mašina na zapešću”.

Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita.

Najnovniji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu.