Festina, Više od stoljeća preciznosti i kvalitete

Tradicija koja u Festini traje od 1902. godine, kada je ovaj španjolski brend osnovan u Švicarskoj, označava maksimalnu preciznost, kvalitetu i vrijednost.

Piše Oliver Bogdan

Od samih početaka, Festina je bila poznata po proizvodnji visokokvalitetnih satova s preciznim švicarskim mehanizmima.Tvrtka je zadržala svoj švicarski karakter, često koristeći švicarske mehanizme u svojim satovima. Brend je stekao posebnu popularnost zbog svoga dugogodišnjeg sponzorstva biciklističkih događanja, pri čemu se posebno ističe Tour de France.Osnovan sad već davne 1902. godine u La Chaux-de-Fondsu u Švicarskoj, Festina je španjolski brend satova s bogatom poviješću. Brend je osnovan švicarski poduzetnik Alfred Festi, a od samih početaka, Festina je bila poznata po proizvodnji visokokvalitetnih satova s preciznim švicarskim mehanizmima.

 

Različite faze

Tijekom godina, Festina je prošla kroz različite faze razvoja. Nakon Drugog svjetskog rata, Festina se preselila u Španjolsku, gdje je postala jedan od najvećih španjolskih proizvođača satova. Tvrtka je zadržala svoj švicarski karakter, često koristeći švicarske mehanizme u svojim satovima.Festina je postala internacionalno poznata 1985. godine kada je prešla u vlasništvo španjolskog poduzetnika Miguela Rodrígueza. Od tada je Festina jedan od ključnih igrača na tržištu satova, poznata po svojoj raznolikosti stilova, od sportskih do elegantnih, kao i po svojoj povezanosti s biciklizmom.Brend je stekao posebnu popularnost zbog svoga dugogodišnjeg sponzorstva biciklističkih događanja, pri čemu se posebno ističe Tour de France.Festina satovi često imaju inovativne značajke, izdržljive materijale i zanimljiv dizajn, zbog čega imaju brojne poklonike širom svijeta.

Važne kolekcije

Festina je tijekom više od stoljeća postojanja razvila i predstvila brojne satne kolekcije, namijenjene različitih interesima i preferencijama kupaca. Ovdje ćemo navesti samo nekoliko nama najzanimljivijih:

Festina Tour de France kolekcija: Poznata po povezanosti s biciklizmom, ova kolekcija uglavnom ima sportske satove s elementima inspiriranim biciklističkim svijetom.

Festina Chrono Bike kolekcija: Ova linija satova također ima snažnu povezanost s biciklizmom, nudeći sportski izgled s funkcijama kronografa.

Festina Retro kolekcija: Za one koji vole vintage stil, Festina ima kolekciju koja obuhvaća klasične i retro elemente.

Festina F16882 kolekcija: Ova kolekcija obično uključuje elegantne satove pogodne za formalne prigode s klasičnim dizajnom.

Festina Mademoiselle kolekcija: Namijenjena ženama, ova kolekcija uključuje elegantne satove s pažljivo dizajniranim detaljima i ženstvenim elementima.

U ovim i brojnim drugim Festininim kolekcijama zasigurno svatko može pronaći sat ili čak više njih koji će mu odgovarati.

Gerard Butler u hitu Greenland nosi model Festina Sport F20361/4

Dugogodišnji ambasador Festine, slavni glumac Gerard Butler u filmu Greenland nosi model Festina Sport F20361/4.

Ovaj sat sa čeličnom narukvicom ima crni brojčanik s tri podbrojčanika i crvenu kazaljku za sekunde. Čelično kućište od 44,3 mm ima crni okvir s oznakama vremena za ronioca. Sat ima štopericu/kronograf i prozorčić s datumom između 4 i 5 sati. Isti model dostupan je u mnogim drugim kombinacijama boja (varijacije čelika, zlatne, plave, crne, zelene).

Greenland je film katastrofe u kojem osim Butlera (koji je također bio i koproducent) glume još i Morena Baccarin, Roger Dale Floyd, Scott Glenn, David Denman i Hope Davis. Film prati obitelj koja se mora boriti za opstanak dok komet koji bi mogao uništiti planet juri prema Zemlji.

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku