Novi modeli Frederique Constanta, Candinea i Casia

Frederique Constantova revitalizirana kolekcija

Švicarski satni brend Frederique Constant rekreirao je svoju 20 godina staru kolekciju Highlife i predstavio nova tri – Highlife Perpetual Calendar Manufacture, Highlife Heart Beat i Highlife Automatic COSC. Svi satovi iz kolekcije imaju mat brojčanik ukrašen gravurom Zemlje i posebni sustav zamjene remena, koji omogućuje da u trenu stavite kožni ili gumeni remen, ili pak čeličnu narukvicu. Satovi imaju kućište promjera 41 milimetar, a pokreću ih automatski mehanizmi.

Candinov elegantni automatik

Candinov elegantni muški sat C4702/2 ima okruglo kućište promjera 40 milimetara, koje je izrađeno od čelika i čelika presvučenog žutim zlatom, s prednje je strane prekriveno safirnim staklom te je vodootporno do 100 metara. Na plavom brojčaniku ističu se arapske brojke i kazaljke u boji žutog zlata. Sat pokreće automatski kalibar s funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma, a dolazi na čeličnoj narukvici s detaljima u boji žutog zlata.

Casiov najtanji G-Shock

Casio je predstavio najtanju verziju svog popularnog čeličnog modela G-Shocka G-Steel, debljine 12,9 milimetara. G-Steel ref. GSTB400-1A vodootporan je do 200 metara dubine, otporan je na udarce, radi na solarno napajanje, a ima funkcije prikaza svjetskog vremena u 38 gradova, prikaza druge vremenske zone, kronografa koji mjeri vrijeme u stotinku sekunde, pet alarma i automatski kalendar. Sat dolazi na čvrstom crnom gumenom remenu grube teksture.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 33