GIRARD-PERREGAUX – Constant Escapement L.M.

Constant Escapement L.M. sadrži tri potpuno nova patenta, a pobjeda nad slabašnom snagom tradicionalnih mehaničkih satova riješena je uz konstantnu dostavu snage oscilatoru, što znači konstantnu amplitudu i konstantnu brzinu.

U izradi sata korišteni su avangardni materijali i napredna tehnologija. Upotrijebljena je učvršćena silicijska pločica od samo 14 mikrona, što je šest puta tanje od ljudske vlasi. Ova pločica služi kao mikro jedinica za pohranu energije i mijenja dosadašnji nepostojani tok energije kućišta opruge, tako što oscilatoru daje konstantne impulse.

Dugotrajna rezerva snage i linearni indikator postignuti su stvaranjem inovativnog, dvostrukog, povezanog kućišta opruga, s totalnom dužinom opruge od tri metra. 

Moderan dizajn

Dizajn sata Constant Escapement L.M. je moderan i suvremen, kućište je okruglo s promjerom od 48 mm, napravljeno od bijelog zlata sa zaobljenim nosačima.

Kako bi mehanizam, u obliku leptira, bio vidljiviji, sati i minute su smješteni u podbrojčanik koji se nalazi na 12 sati dok je indikator rezerve snage smješten na 9 sati.

Iz 19. broja časopisa Satovi i nakit

Naručite časopis