Girard Perregaux | Najnoviji tourbillon predstavljen u Dohi

Girard Perregaux upravo je na izložbi satova i nakita u Dohi predstavio najnovije izdanje legendarnog sata La Esmeralda, s kojim odaje počast Constantu Girardu, uraru iz 19. stoljeća.

Avangardni urar Girard slavio je estetiku mostova, ne skrivajući ih iza brojčanika. Još 1867. godine Constant je razvio džepni kronometar s tourbillonom i tri mosta od nikal-srebra. Isti pristup dizajnu primijenjen je na najnovijem modelu, koji je sada prvi put izrađen od 18-karatnog bijelog zlata. Novi La Esmeralda Tourbillon „A Secret“ Eternity Edition ima tri ključne karakteristike originalnog modela: tourbillon, plavu shemu boja i tri paralelno postavljena mosta.

Novi La Esmeralda Tourbillon „A Secret“ Eternity Edition ima tri ključne karakteristike originalnog modela: tourbillon, plavu shemu boja i tri paralelno postavljena mosta. Sat, čiji promjer kućišta iznosi 43 mm, pokreće automatski mehanizam GP09600-2083 sa 50-satnom rezervom snage, 31 rubinom i funkcijama sati, minuta, malih sekundi i tourbillonom. Kalibar radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na sat. Uz sat dolazi remen izrađen od aligatorske kože.

Nova interpretacija La Esmeralde dostupna je u plavoj, zelenoj i sivoj varijanti. Svaka od triju verzija sata proizvedena je u limitiranom izdanju od samo 18 komada. Cijena pojedinog modela iznosi 508.000 eura.

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu