Godišnjice | Panerai Luminor Marina za sedamdeset godina Luminora

Prije sedamdeset godina luminor je prvi put osvijetlio brojčanike ronilačkih satova cijenjenog talijanskog brenda Officine Panerai, a kako bi dostojno obilježio obljetnicu, Panerai je predstavio kolekciju koja se, prikladno, odlikuje novom, poboljšanom luminiscencijom

Prije točno sedamdeset godina luminor, u to doba inovativni luminiscentni materijal baziran na radioaktivnom triciju, prvi je put osvijetlio brojčanike ronilačkih satova cijenjenog talijanskog brenda Officine Panerai.

Kako bi dostojno obilježio ovu važnu obljetnicu, Panerai je predstavio ekskluzivnu kolekciju popularnog sata koji nosi luminorovo ime, a koja se, prikladno, odlikuje novom, poboljšanom luminiscencijom.

Naime, velike arapske brojke, štapićaste oznake vremena, tanke kazaljke i, kao posebni detalji, prsten oko brojčanika i dijelovi krunice i njenog „branika“ na satovima iz nove kolekcije Luminor Marina „70 Years of Luminor“ premazani su novom verzijom Super-Luminove™, nazvanom Super-Luminova™ XI, koja svijetli intenzivnije i dugotrajnije od prijašnjih inačica. Kako bi pojačali zadivljujući efekt, majstori iz Paneraija prošili su remen luminiscentnim koncem.

Pročitajte članak: Novost iz Paneraija | Radiomir Venti – 44 mm

Mineralna vlakna

Kolekciju Luminor Marina „70 Years of Luminor“ čine tri reference koje dijele Paneraijev prepoznatljivi retro ronilački dizajn i manufakturni kalibar, a razlikuju se po materijalu od kojeg je izrađeno kućište i boji brojčanika i remena.

Najzanimljiviji model u kolekciji je Luminor Marina Fibratech™ – 44 MM (ref. PAM01119) koji ima robusno 44-milimetarsko kućište izrađeno od, kako mu ime kaže, Paneraijevog novog laganog i čvrstog materijala Fibratecha™, odnosno mineralnih vlakana dobivenih spajanjem bazaltne stijene i mineralnih aditiva, koji se potom kontroliranim procesom vezuju s polimerima u tanke slojeve precizno postavljene u zadanom smjeru i konsolidirane primjenom tlaka i visoke temperature.

Kućište je s prednje strane zatvoreno safirnim staklom, a sa stražnje poklopcem od titanija te je vodootporno do 300 metara. Brojčanik sata je boje antracita, a pripadajući Paneraijev remen Sportech™ (najlon kao imitacija gume) s čičkom je crne boje.

Ulomak iz teksta objavljenog u 32. broju časopisa Satovi i Nakit.

Novi broj časopisa Satovi i nakit potražite na svim kioscima ili ga naručite na linku Časopis.