Grand Seiko predstavio spektakularan novi model za 110. obljetnicu

Prije 110 godina Grand Seiko je predstavio svoj prvi ručni sat i tako započeo svoju uspješnu urarsku priču koja traje i dan danas. Povodom važne obljetnice, Grand Seiko je u limitiranom izdanju proizveo reinterpretaciju  modela iz 1960-tih –  Seiko Watchmaking 110th Anniversary.

Posebni detalji

Svaki detalj obljetničkog modela pomno je promišljen i izrađen. Tako je na brojčaniku korištena posebna tehnika lakiranja – urushi. Radi se o tradicionalnom japanskom zanatu čija upotreba seže još iz japanskog razdoblja Jomon (13.100. pr.Kr. – 400.pr.Kr.). Grand Seiko prilikom izrade koristi lak iz Japana, a jet-crna boja brojčanika je postignuta zahvaljujući dodavanju željeza. Oznake sati prvog modela oživio je urushi majstor Isshu Tamura. Indeksi i naziv Grand Seiko nadograđivali su se nanošenjem laka sloj po sloj, dobivajući tako trodimenzionalni izgled koji je zaštitni znak sata iz 1960-te. Na samom kraju pažljivo je nanesen 24-karatni zlatni prah.

Patentirani  materijal

Dok je vizualni izgled sata ostao dosljedan originalnom modelu, tehnički elementi se značajno razlikuju. Kućište s promjerom od 38 milimetara izrađeno je od patentiranog materijala Brilliant Hard Titanium, kojeg karakterizira visoka otpornost na koroziju i udarce. Kroz stražnju stranu kućišta vidljiv je mehanizam na ručno navijanje 9S64 s 24 rubina i 72-satnom rezervom snage. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat.

Seiko Watchmaking 110th Anniversary  dolazi uz dva specijalna izdanja remena. Prvi je izrađen primjenom tradicionalne japanske tehnike ​​tkanja zvane yoroiori koja se nekoć koristila za izradu samurajskih oklopa. Vješti majstor isprepleo je tanke trake teleće kože i tkanine kako bi se povećala izdržljivost remena. Drugi remen izrađen je isključivo od kože.

Ovaj elegantan model koji slavi povijest renomirane japanske urarske kuće dostupan je u limitiranom izdanju od 500 komada po cijeni od 14.700 eura.

Karla Karabatić

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu.