Grand Seiko predstavio svoj prvi manufakturni mehanički kronograf

Grand Seiko uistinu ne prestaje oduševljavati brojne ljubitelje svojih kolekcija novim, sve zanimljivijim modelima. Stoga je ovogodišnji Watches and Wonders bio sjajna prilika da se predstave najnoviji modeli iz već kultnih kolekcija Evolution 9 Masterpiece.

EVOLUTION 9 COLLECTION TENTAGRAPH SLGC001

U kolekciji Evolution 9 predstavljen je Tentagraph, prvi manufakturni mehanički kronograf. Kućište sata izrađeno je od titanija visokog intenziteta, koji je oko 30 posto lakši i otporniji na ogrebotine od nehrđajućeg čelika. Na kućištu se nalazi okvir izrađen od keramike, otporne na ogrebotine. Dizajn brojčanika inspiriran je jedinstvenom prirodnom ljepotom Japana – planinom Iwate.

Unutar ovog sata ugrađen je kalibar 9SA5 sa 72-satnom rezervom snage, koji radi na frekvenciji od čak 36.000 vibracija na sat. S maloprodajnom cijenom od 12.602 eura, Tentagraph SLGC001 će biti službeno u prodaji od lipnja. A kako prirodna bogatstva Zemlje Izlazećeg Sunca ne prestaju inspirirati Grand Seiko, tako je najnoviji model iz kolekcije Masterpiece, također predstavljen u Ženevi, nadahnut ljepotom stabala bijele breze.

Spring Drive Limited Edition SBGZ009

Raskoš veličanstvene šume bijele breze Grand Seiko je uspio dočarati na brojčaniku i kućištu novog modela iz kolekcije Masterpiece. Vješti majstori su izrađivali duge utore u kućištu kako bi što vjerodostojnije prikazali…Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na bolje opskrbljenim kioscima ili ga naručite kod nas u redakciji na linku