Grand Seikov ekskluzivni kronograf posvećen 140. rođendanu Seika

Povodom 140. godišnjice osnutka japanskog satnog giganta Seika, njegov sestrinski luksuzni brend Grand Seiko odlučio je predstaviti ekskluzivni sportski kronograf s manufakturnim Spring Drive mehanizmom Spring Drive Chronograph GMT ref. SBGC240 Seiko 140th Anniversary Limited Edition.

Novi kronograf odlikuje se upečatljivom estetikom koja počiva poglavito na zanimljivom crnom obruču od cirkon keramike sa zlatnim obrubom u obliku dodekaedra i minuciozno obrađenom čeličnom kućištu s kombinacijom brušenih i poliranih površina.

Na crnom brojčaniku sata ističu se zlatne kazaljke i štapićaste oznake vremena koje su, kao poseban detalj, poravnate sa zlatnim „zupcima“ obruča, a tu su i zlatom obrubljeni podbrojčanici kronografa na 2 i 4 sata i prozorčić datuma na 3 sata, podbrojčanik malih sekundi na 9 sati, indikator rezerve snage na 7 sati i zlatni logo brenda na 11 sati.

Čelično kućište sata ima dimenzije 43,8 x 16,1 milimetra i zlatnu krunicu i dugmad kronografa, s obje je strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 100 metara. Sat pokreće manufakturni Spring Drive kalibar 9R86 s 50 rubina, 72-satnom rezervom snage i funkcijama kronografa i prikaza druge vremenske zone, koji je precizan u +/- 1 sekundu dnevno. Mehanizam je sastavljen od 400 ručno izrađenih i sastavljenih dijelova.

Grand Seiko Spring Drive Chronograph GMT ref. SBGC240 Seiko 140th Anniversary Limited Edition dolazi na čeličnoj narukvici i dodatnom remenu od krokodilske kože, a bit će dostupan od srpnja 2021. u ograničenoj seriji od 500 primjeraka po cijeni od 19.200 eura.