HABRING2 | Jumping Second Pilot

Skočna sekundarka je komplikacija koja nije dojmljiva svima, no, ovu komplikaciju nije nimalo lako integrirati u sat i pravo je urarsko tehničko postignuće. S kolekcijom pilotskih satova iz 2013. godine, kojoj je lajt motiv upravo ova neobična komplikacija, Habring2 potvrđuje prave vrijednosti pouzdanog urarstva s posebnim otiskom.

Maria i Richard Habring, 2007. godine su predstavili svoj vlastiti kalibar koji su nazvali A07 (gdje A stoji za Austriju, a 07 za godinu stvaranja), te na taj način označili početak renesanse malih komplikacija koje su u urarskom svijetu poznate već stotinama godina.

Kalibar A09S, koji se potpuno proizvodi u kući, od kada je ETA odlučila povući svoje proizvode sa šireg tržišta, ključni je dio asortimana s netipičnim mehanizmom skočne sekundarke. Tu je i anti-magnetna zaštita koju je Habring2 samostalno razvio, a uz koju će sat moći imati i safirnu pozadinu kućišta koju do sada nije bilo moguće ostvariti u ovoj kombinaciji.

Matirani crni brojčanik Jumping Second Pilota sa osvijetljenim brojevima i markerima u kombinaciji s potpuno satenski poliranim čeličnim kućištem, podsjeća na satove iz 40-ih i 50-ih godina. Promjer kućišta Jumping Second Pilota je 42 mm, debljina 12.5 mm, a pokreće ga mehanički ručno navijani mehanizam.

Iz 19. broja časopisa Satovi i nakit

Naručite časopis