Hublot | Hublotovih četrdeset godina fuzije

Još od 1980. godine Hublot se više nego uspješno drži svojeg principa spajanja prošlosti i sadašnjosti u futuristički sat

Švicarska satna kompanija Hublot, najpoznatija po inovativnim luksuznim satovima avangardnog dizajna, ove godine slavi četrdesetu godišnjicu osnutka.

Još od 1980. godine Hublot se više nego uspješno drži svojeg principa spajanja prošlosti i sadašnjosti u futuristički sat na način da, pod nazivom Umjetnost fuzije (eng. Art of Fusion), kombinira povijesne materijale s high-tech komponentama, tradiconalno urarstvo s modernom tehnologijom, klasične mehanizme s inovativnom konstrukcijom.

Sve je započelo modelom Classic Original, prvim ikad dizajniranim satom kod kojeg je dragocjeni materijal, zlato, kombiniran s modernim materijalom, gumom, a kulminiralo je sad već legendarnim modelom Big Bang Original, izvorno predstavljenim 2005., koji je imao crni kompozitni brojčanik zbog kojeg se činilo da gumeni remen prolazi kroz samo kućište i slojevitu konstrukciju koja je omogućila eksperimentiranje s različitim materijalima.

Pročitajte članak: Satovi za volanom- Hublot

Manufakturni kalibar

Pet godina kasnije Hublot je s ponosom predstavio svoj prvi manufakturni mehanizam – automatski kalibar UNICO koji je imao neobičnu konstrukciju u vidu mehanizma s dvostrukim kvačilom i stupčanim kolom postavljenim s prednje strane, ispod brojčanika. Kroz godine uslijedili su i drugi manufakturni mehanimi poput tourbillona, minute repeatera i dr.

Povodom četrdesete godišnjice brenda, Hublot je u svojoj manufakturi u Nyonu, Švicarska, organizirao posebnu izložbu koja pokriva cijeli njegov put. Izložbu se može pratiti i putem interneta na web stranici www.hublot.com/40-years. Osim glavnog izvršnog direktora Ricarda Guadalupea, u izložbi sudjeluju i brojni Hublotovi ambasadori i prijatelji, koji su dali svoj obol popularnosti ovog brenda. Za sve zainteresirane, tu je i prigodna knjiga Hublot XL koja se može naručiti putem Hublotove web stranice.

Ulomak iz teksta objavljenog u 32. broju časopisa Satovi i Nakit.

Novi broj časopisa Satovi i nakit potražite na svim kioscima ili ga naručite na linku Časopis.