HUBLOT | Muškarci to vole ljubičasto

Hublot sa svojim novim modelom Big Bang Tourbillon Automatic Purple Sapphire ponovno ruši sve barijere između tradicionalnog i suvremenog pristupa urarstvu. Ovaj po nama jednostavno savršeni spoj tradicionalne komplikacije i apstraktnog dizajna kreiran je od sintetičkog safira i kako mu ime kaže dolazi u potpuno novoj boji, prozirno ljubičastoj.

Posebna nijansa

Posebna nijansa je  dobivena kao kompozit aluminijevog oksida i kroma, a ovaj genijalni model pokreće Hublotov samonavijajući mehanizam UB6035 s rezervom snage od 72 sata. Na brojčaniku apstraktnog izgleda do izražaja dolaze tourbillon i mehanizam za pokretanje, dok se brojevi blago naziru u istoj boji kao ostatak sata.

Ovaj izniman sat kao i mnogi modeli koje smo imali prilike uživo vidjeti na ovogodišnjem Watches&Wonders na najbolji način potvrđuje Hublotov moto – biti prvi, unikatan i drugačiji, a bit će dostupan u limitiranom izdanju od samo 50 komada po cijeni od 198.000 eura.

Još od 1980. godine Hublot se više nego uspješno drži svojeg principa spajanja prošlosti i sadašnjosti u futuristički sat na način da, pod nazivom Umjetnost fuzije (eng. Art of Fusion), kombinira povijesne materijale s high-tech komponentama, tradicionalno urarstvo s modernom tehnologijom, klasične mehanizme s inovativnom konstrukcijom. Sve je započelo modelom Classic Original, prvim ikad dizajniranim satom kod kojeg je dragocjeni materijal, zlato, kombiniran s modernim materijalom, gumom, a kulminiralo je sad već legendarnim modelom Big Bang Original, izvorno predstavljenim 2005., koji je imao crni kompozitni brojčanik zbog kojeg se činilo da gumeni remen prolazi kroz samo kućište i slojevitu konstrukciju koja je omogućila eksperimentiranje s različitim materijalima.

Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnovniji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu.