Hublotovo prozirno safirno čudo

Avangardni satni brend Hublot na ovogodišnjem sajmu satova Watches and Winders predstavio je novo čudesno izdanje u svojoj kolekciji – sat u cjelosti izrađen od safirnog stakla s velikom komplikacijom tourbillona Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire (ref. 455.JX.0120.JX).

Kućište dimenzija 43 x 15,25 milimetara i vodootpornosti 30 metara u potpunosti je izrađeno od safirnog stakla, što znači da pruža pogled na svaki element mehanizma, a Hublot se potrudio da ukloni svaki vidljivi vijak kako ne bi pokvario dojam providnosti sata.

Sat nema klasični brojčanik, već su luminiscentne oznake vremena postavljene na pločicu od safirnog stakla.

Sat pokreće skeletonizirani manufakturni automatski kalibar HUB6035 sastavljen od 243 dijela, od čega je 26 rubina, koji ima 72-satnu rezervu snage, frekvenciju od 21.600 vibracija na sat, skeletonizirani mikro rotor izrađen od 22-karatnog bijelog zlata i funkcije sati, minuta i tourbillona.

Posebno zanilmljiv element sata je narukvica, koja je također izrađena od safirnog stakla, a sastavljena je od čak 156 dijelova.

Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire (ref. 455.JX.0120.JX) dostupan je u ograničenoj seriji od 30 primjeraka po cijeni od 416.000 eura.

Osim opisanog modela, Hublot je na sajmu predstavio i Big Bang Unico Yellow Magic s keramičkim kućištem žarke žute boje te Big Bang Integral Tourbillon High Jewellery, koji je u cjelosti optočen dijamantima.

Pročitajte: Hublot | Majstori inovacije, fuzije i kreativnosti