Inovativni Singer Divertrack

Na prvi pogled ovaj se sat čini kao malo zanimljiviji ronilački sat i ništa više, međutim ako malo bolje pogledamo, uvjerit ćemo se da je ovo sve samo ne običan diver. U svojoj srži ovo je ronilački kronogaf, ali za razliku od običnih ronilačkih satova koji samo dodaju pojačano rotirajuće kućište i stotinu metara „vodonepropusnosti“, ovaj sat je namijenjen ronjenju.
Sat služi mjerenju ronilačkih performansi, pa tako centralna sekundarka osigurava neprestanu kretnju kako bi znali da sat radi, a narančasta kazaljka za minute osigurava dodatnu vidljivost pod morem. Ono što je intrigantno jest pokazivač vremena potrebnog da se dušik koji se koristi pri ronjenju apsorbira u tijelu i označava kada se možete vratiti bezbrižnom ronjenju. To je označeno sa tri dijela, CHILL –  vrijeme odmora od ronjenja, DIVE – vrijeme kada je sigurno ponovno roniti te FLY – vrijeme potrebno da se ponovno može letjeti nakon ronjenja kako bi se izbjegla plućna embolija.
Dizajn modela je također zanimljiv, a sat je naravno “platio cijenu” toga što je pravi ronilački sat sa svojim obujmom pa je širok 49 mm i debeo 19 mm.
U konačnici sat je i vodonepropustan do 300 metara što je naravno bitno. Dugme za funkciju kronografa je zaštićeno crvenom sklopkom koja daje dodatan wow efekt satu. Kazaljke i indeksi su presvučeni Super Lumi novom, a sat pogoni automatski mehanizam koji je sastavljen od čak 472 dijela i ima 72 sata zalihe snage. Ovaj specifičan ronilački sat će biti ponuđen u samo 25 komada po cijeni od 85,500 franaka.
Piše Luka Botteri

OSNOVNI PODACI
Brend – Singer
Model – Singer Divetrack automatic 24-hour central diving chronograph
Dimenzije  – 49mm X 19,67mm
Materijal kućišta  – titanij
Narukvica – Caoutchouc guma
Vodonepropusnost  – 300m / 30 bar
Mehanizam – automatski
Kalibar – AgenGraphe 24-h chronograph, 72 sata zaliha snage, 21,600 vibracija po satu
Drago kamenje – 56
Cijena – 85,500 franaka
Izvor – https://singerreimagined.com/

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku