IWC-ovo pilotsko iznenađenje 

Novi model Big Pilot’s Watch Shock Absorber XPL ref. IW357201 ima inovativni sustav apsorpcije udaraca iznimne jačine SPRIN-g PROTECT

Na ovogodišnjem satnom sajmu Watches and Wonders IWC je iznenadio modelom Big Pilot’s Watch Shock Absorber XPL ref. IW357201, koji kao najvažniji element ima inovativni sustav apsorpcije udaraca iznimne jačine SPRIN-g PROTECT.

Inovativni sustav

Sustav SPRIN-g PROTECT zapravo je konzolna opruga izrađena od metala Bulk Metallic Glass (BMG), koji je zbog svoje amorfne mikrostrukture elastičniji od drugih metala, a koja djeluje tako da upija udarce i istovremeno dozvoljava mehanizmu da se blago pomiče unutar kućišta.

Kućište dimenzija 44 x 12 milimetara izrađeno je od lagane, ali čvrste slitine keramike i titanija (tzv. Ceratanium), vodootporno je do 100 metara te je s obje strane prekriveno safirnim staklom.

Nenametljivi crni brojčanik sata izrezan je kako bi se vidio prethodno opisani apsorpcijski sustav te se na njemu ističu samo luminiscentne arapske brojke, trokut na 12 sati i kazaljke.

Manufakturni kalibar

Sat pokreće manufakturni automatski kalibar 32111 s 21 rubinom, 120-satnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta i sekundi. Osnovna pločica mehanizma izrađena je od laganog aluminija kako bi se kompenzirala težina sustava SPRIN-g PROTECT.

Big Pilot’s Watch Shock Absorber XPL ref. IW357201 dolazi na remenu od crne gume, a dostupan je u ograničenoj seriji od 30 primjeraka (10 godišnje) po cijeni od 79.800 eura.

Tekst iz novog broja časopisa Satovi i nakit.

Za više informacija o satovima naručite novi broj časopisa Satovi i nakit:

Narudžba