IWC predstavlja novi Pilot’s Watch Chronograph 41 od bronce

IWC Schaffhausen lansirao je novu verziju modela Pilot’s Watch Chronograph 41, koji sada dolazi u bronci s plavim brojčanikom i pozlaćenim kazaljkama.

Kućište, krunica i dugmad su izrađeni od bronce, koja zbog svoje sposobnosti da s vremenom razvije patinu doprinosi jedinstvenosti izgleda sata. Osim bakra, bronca koju IWC koristi sadrži aluminij i željezo. Takav sastav čini leguru čak 50 posto tvrđom od standardne bronce. Sat pokreće IWC-ov mehanizam 69385 s rezervom snage od 46 sati i radnom frekvencijom od 28.800 vibracija na sat, čija se kompleksnost vidi kroz safirno staklo na stražnjoj strani kućišta. Mehanizam je projektiran tako da nositelju jamči robusnost, pouzdanost i preciznost. Funkcijom mehanizma upravlja stupčani kotač, složena komponenta s dvije funkcionalne razine. Sat je prigodan i za podvodne aktivnosti s vodootpornosti do 100 metara dubine.

Pilot’s Watch Chronograph 41 se nalazi na plavom tekstilnom remenu. IWC-ov novi EasX-CHANGE® sistem omogućuje nositelju jednostavnu promjenu remena pritiskom na gumb. Cijena sata iznosi 7.500 CHF.