JLC-ov najkompliciraniji Reverso s 11 funkcija

Cijenjeni švicarski satni brend Jaeger-LeCoultre na virtualnom sajmu satova Watches and Wonders predstavio je najkompliciraniju inačicu svog legendarnog sata Reverso dosad – model Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 (Quadriptyque), koji ima 11 komplikacija, a za čiju je konstrukciju JLC prijavio čak 12 patenata.

Sat pokreće manufakturni kalibar 185 na ručno navijanje s 97 rubina, 50-satnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i 11 funkcija, uključujući velike komplikacije vječnog kalendara, minute repeatera i letećeg tourbillona.

Kućište sata je tipično Reversovo četvrtasto s dimenzijama 51,2 x 31 x 15,15 milimetara, a izrađeno je od bijelog zlata.

Kao svi drugi satovi Reverso, kućište se „otvara“ kako bi pokazalo drugi brojčanik na svom naličju, a posebnost ovog modela je što se funkcije prikazuju i na stražnjem dijelu pokretnog kućišta.

Na prvom brojčaniku sata prikazuju se funkcije sati, minuta, tourbillona sa sekundama i vječnog kalendara (datum, dan u tjednu, mjesec, prijestupna godina, prikaz dana i noći). Drugi brojčanik na naličju kućišta prikazuje minute i skočne sate te minute repeater sa sustavom eliminacije praznina između tonova. Treći brojčanik, pak, prikazuje tri verzije lunarnog mjeseca – sinodički, drakonički i anomalistički mjesec, koje su prvi put zajedno ugrađene na ručni sat, dok je četvrti brojčanik rezerviran za prikaz Mjesečevih mijena iz perspektive južne hemisfere.

Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 (Quadriptyque) dolazi na modrom remenu od aligatorske kože, a dostupan je u samo 10 primjeraka po cijeni od 1.610.000 eura.

Uz opisani model, JLC je na sajmu predstavio i satove Reverso One Precious Flowers oslikane prikazom cvijeća i optočene dijamantima.

 

Pročitajte: Satovi koje se isplati kupiti- Jaeger-LeCoultre Master Control Date