Langeova sportska elegancija od bijelog zlata

Njemački satni brend A. Lange & Söhne u listopadu prošle godine predstavio je Odysseus – potpuno novu kolekciju koju čine prvi komercijalno dostupni čelični satovi u portfelju ovog starog njemačkog brenda. Kolekcija Odysseus odiše sportskom elegancijom, što je u suprotnosti s tradicionalnim dizajnom Langeovih uspješnica. Ove godine kolekcija je obogaćena i dvama novim modelima od bijelog zlata s integriranim remenom, koji također predstavlja novitet za A. Lange & Söhne.

Pažnju plijeni sivi brojčanik s izrezbarenom vremenskom trakom, velikim prozorima datuma i dana u tjednu na 3 i 9 sati i tankim luminiscentnim kazaljkama i oznakama vremena.

Kućište promjera 40,5 milimetara i visine 11,1 milimetar izrađeno je od poliranog i brušenog bijelog zlata, s obje je strane zatvoreno safirnim staklom te je vodootporno do 120 metara.

Sat frekvencijom od 28.800 vibracija na sat pokreće manufakturni automatski kalibar L155.1 DATOMATIC® s 31 rubinom, 50-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, datuma i dana u tjednu. Kao svi Langeovi manufakturni kalibri, i L155.1 DATOMATIC® sadrži pločicu od njemačkog srebra te je sastavljen i dekoriran ručno.

Lange & Söhne Odysseus dolazi na integriranom sportskom remenu od ručno šivane tamnosmeđe kože (ref. 363.038) ili crne gume s posebnim udubljenjima za ventilaciju (ref. 363.068).

Cijena oba modela je 39.500 eura.

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!