Longinesov retro ronilački sat u plavom izdanju

Kao posvetu svom povijesnom naslijeđu, sportskom imidžu i tehnološkoj inovaciji, Longines je predstavio novo izdanje svog retro modela Legend Diver, koji je zasnovan na istoimenom reinterpretacijskom satu iz 2007. godine inspiriranom ronilačkim modelima iz pedesetih godina prošlog stoljeća.

Novi Legend Diver ref. L.3.774.4.90.2 zadržao je umjerene dimenzije izvornika, 42 milimetra, čelik kao materijal za izradu kućišta, upečatljivi dizajn brojčanika s bež luminiscentnim kazaljkama, od kojih je satna oblikovana kao strjelica, i arapskim brojkama i tankim štapićastim oznakama vremena, te gravuru ronioca na čeličnom poklopcu na pozadini sata.

Moderni elementi su, pak, safirno staklo s nereflektirajućim premazom na licu sata i vodootpornost do 300 metara, koju omogućuju krunice i stražnji poklopac na navoj.

Najzanimljiviji elementi su graduirana plava boja brojčanika sata te unutarnji obruč s oznakama vremena zarona, koji se podešava putem dodatne krunice.

Sat pokreće automatski kalibar L888.5 (ETA A31.L11), koji je izrađen ekskluzivno za Longines, a ima 21 rubin, 64-satnu rezervu snage, frekvenciju od 25.200 vibracija na sat, silicijskom oprugom nemirnice i funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma.
Longines Legend Diver ref. L.3.774.4.90.2 dolazi na prikladnom plavom kožnom remenu, a dostupan je po cijeni od 2.220 eura.