Mala kazaljka | Kudoke Kudoke 2

Nezavisni njemački satni brend Kudoke, urara i gravera Stefana Kudokea, 2019. godine predstavio je Kudoke 2, model klasične estetike s brojčanikom obogaćenim rotirajućim diskom kupolastog oblika koji prikazom neba funkcionira kao indikator dana i noći.

Naizgled jednostavan bijeli brojčanik sata obrubljen je rodijem premazanim srebrnim prstenom s rimskim brojkama te je ukrašen plavim kazaljkama za prikaz sati i minuta. Na 12 sati smješten je ručno ugravirani, galvanizirani rotirajući disk kupolastog oblika, izrađen od zlata i rodija, koji prikazuje nebo podijeljeno na pozlaćeni prikaz dana s gravurom sunca i crno-bijeli prikaz noći s gravurom srebrnog mladog mjeseca i zvijezda. Na tom podbrojčaničkom 24-satnom prikazu arapskih brojki, mali pozlaćeni trokut označava sat dana ili noći.

Kućište sata dimenzija 39 x 10,7 milimetara izrađeno je od nehrđajućeg čelika, s obje strane je prekriveno safirnim staklom te je vodootporno do 50 metara. Kroz safirno staklo vidljiv je novi manufakturni kalibar KALIBER 1 verzije od 24H na ručno navijanje, inspiriran džepnim satovima engleske i njemačke proizvodnje, sa 18 rubina, 46-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i indikatora dana i noći. Kalibar je pozlaćen te ručno ugraviran, a radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat. Kazaljka za prikaz sati oblikovana je u stilu znaka za beskonačnost te je isti simbol ugraviran na poleđini mehanizma.

Kudoke 2 (ref. KUD2) dolazi na remenu od crne aligatorske kože s pozadinom od smeđe teleće kože.

 

Iz 31. broja časopisa Satovi i Nakit

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!