Marka CUPRA – službeni nastup kao samostalna marka u Hrvatskoj uz hit model Formentor

Tvrtka SEAT S.A. objavila je neovisnost marke CUPRA još 2018. godine, a proces potpunog izdvajanja i samostalnog nastupa na tržištu dovršen je tijekom 2020. godine. Tako je s 01. studenim 2020. marka CUPRA imala svoj službeni samostalni početak i na tržištu Hrvatske.

Od tada su modeli marke CUPRA koja u automobilskom svijetu predstavlja sofisticiranost, performanse, moderan dizajn i drugačiji pristup vožnji, dostupni i za sve potencijalne kupce u Hrvatskoj. Dva momenta koja su obilježila samostalni početak rada marke CUPRA u Hrvatskoj su otvorenje ovlaštene prodajne CUPRA mreže i pokretanje moderne web stranice – www.cupraofficial.hr

Tako za sve detalje o CUPRA modelima u Hrvatskoj na raspolaganju stoje i četiri ovlaštena CUPRA trgovca: AC Kotromanović, Osijek; Auto Hrvatska Automobili, Zadar; Porsche Inter Auto Jankomir, Zagreb, te Porsche Inter Auto Rijeka.

No najvažniji trenutak za marku CUPRA svakako je bio lansiranje sportskog crossover modela Formentor čiji se dolazak u Hrvatsku odvio u prosincu 2020. Formentor je prvi model u povijesti ekskluzivno dizajniran i proizveden za marku CUPRA, a koji je već izazvao veliki interes i pozitivne komentare javnosti. CUPRA Formentor objedinjuje prednosti vozila s vrhunskim performansama i kvalitete SUV vozila. Ono je magnet za nove kupce koji su u potrazi za ekskluzivnošću, inovativnošću te intuitivnim i dinamičnim doživljajem vožnje.

Novost je što se od prošle godine model Formentor, uz različite varijante benzinskih i dizelskih motora, nudi i kao e-Hybrid koji savršeno ujedinjuje performanse i elektrifikaciju marke CUPRA.