Maurice Lacroix predstavio novitete popularne kolekcije Aikon

Maurice Lacroix, švicarski urarski brend, osnovan u Zurichu 1975., od tada do danas proizvodi zanimljive i kvalitetne satove. Neke njihove linije su postigle veliki uspjeh, a jedna od njih je Calypso koja je bila popularna među obožavateljima sportskih satova razumne cijene. Ta linija je postala kolekcija Aikon koja je danas hit u cijelom svijetu, a pogotovo na našim prostorima.

 

Posljednji model iz te kolekcije je impresivni Maurice Lacroix Aikon Automatic Bronze, koji nije prvi brončani sat iz linije Aikon. Ono što daje poseban štih brončanim satovima koji su u zadnje vrijeme u modi, jest patina koju dobiju nakon nekog vremena. Ovaj model je promjera 42 milimetra u modernom Tonneau kućištu s debljinom od 11 milimetara, koje je obrađeno brušenjem koje daje specifičnu teksturu ugodnu na dodir. Dio kućišta sa stražnje strane je od nehrđajućeg čelika kako bi se izbjegle potencijalne reakcije kože na broncu. Kruna koja je većih dimenzija omogućava vodonepropustnost od 200 metara.

Brojčanik je također u toku s trendovima s teksturom Clous de Paris, kakvu smo znali viđati na satovima Audemars Pigueta. Boja je slična kao kod ostatka sata s tamnosmeđim tonovima koji postaju svjetliji prema centru brojčanika. Dizajn sata je jako dobro izveden s broncom na kućištu i smeđim kontrastima na brojčaniku i remenu. Kazaljke i indekse sa zlatom ispunjava Super LumiNova. Mehanizam je Sellita SW200-1, automatski koji ima zalihu snage od 38 sati te pokazuje sate, minute, sekunde i datum, a moguće ga je i vidjeti pomoću otvorene pozadine. Ovaj model će se naći u specijaliziranim buticima u limitiranom izdanju od 888 komada i po cijeni od otprilike 2,400 franaka.

 

Piše Luka Botteri

Osnovni podaci

Brend – Maurice Lacroix

Model – Aikon Automatic Bronze

Dimenzije – 42 mm x 11mm

Materijal kućišta – Bronca i nehrđajući čelik

Remen – Vintage smeđa koža s brončanom „Easy strap“ kopčom

Vodonepropusnost – 200 metara

Mehanizam – Automatski

Kalibar – Sellita SW200-1

Limitirano izdanje – 888 komada

Zaliha snage – 38 sati

Cijena – 2,400 CHF

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku