Mehaničko postignuće | GENUS GNS1.2

GENUS GNS1.2, prvijenac nove nezavisne švicarske manufakture GENUS u vlasništvu urara Sébastiena Billièresa i poduzetnice Catherine Henry, koncentrira se na kompliciranu urološku estetiku, inspiriranu tračnicama, koju GENUS prikazuje kao dodatnu dimenziju pokreta sa slobodnim mobilnim elementima.

Skeletonizirani brojčanik desetminutne intervale prikazuje putujućim indikatorom, ukrašenim svijetloplavim šiljcima, nazvanim „the Genus“, koji se neometano kreće između dvije duboko plave centralne orbite ocrtavajući simbol vječnosti. Sati su prikazani perifernim rotirajućim obručem te su postavljeni na 9 sati, dok su rotirajuće precizne minute postavljene na 3 sata. Robusno okruglo kućište ima dimenzije 43 x 13,1 milimetara, izrađeno je od 18-karatnog bijelog zlata, s obje strane je prekriveno safirnim staklom s anti-reflektirajućim premazom te je vodootporno do 30 metara.

Vrijeme se podešava pomoću krunice na desnoj strani ukrašene GENUS logom i amblemom brenda. U kućištu na frekvenciji od 18.000 vibracija na sat radi manufakturni kalibar 160W-1.2 na ručno navijanje sastavljen od 418 dijelova sa 26 rubina, 50-satnom rezervom snage i funkcijama sati i minuta.

GENUS GNS1.2 (ref. GNS1.2WG) proizveden je u ograničenoj seriji od 8 primjeraka te dolazi na modrom remenu od teleće kože.

 

Iz 31. broja časopisa Satovi i Nakit

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!