MODELI | Seiko Presage Sharp Edged SPB167J1

Sve satove iz ove kolekcije odlikuju preciznost i pouzdanost, a inspirirani su japanskom estetikom

Malobrojni su ljubitelji japanskog brenda Seiko koji znaju da je osnovan 1881. kao kompanija za uvoz, maloprodaju i popravku satova. Vrlo brzo su se vlasnici kompanije odlučili za proizvodnju vlastitih satova u tvornici zvanoj Seikosha, što u prijevodu znači kuća izuzetne izrade.

Precizni i pouzdani

Otada pa do danas, jedan od glavnih ciljeva Seika je izrada što preciznijih i pouzdanijih satova, a upravo su to glavne karaktereistike kolekcije Presage.

Presage je široka kolekcija mehaničkih satova koji su inspirirani japanskom estetikom. Najnoviji model Seiko Presage Sharp Edged SPB167J1, koji predstavljamo u ovom broju, ima brojčanik s motivom listova konoplje koji se koristi za ukrašavanje kimona i ostalih tradicionalnih tkanina. S obzirom na to kako brzo i snažno raste, konoplja je simbol snage i zdravlja. Oštre ivice na brojčaniku, po kojima je model i dobio ime, stvaraju suptilnu gradaciju boja dok se pod različitim uglovima svjetlost po njima igra.

Bijele kazaljke

Kućište Seiko Presage Sharp Edged SPB167J1, promjera 39,26 mm, izrađeno je od nerđajućeg čelika, a staklo od safirnog kristala. Na brojčaniku kraljevskoplave boje nalaze se bijele kazaljke i bijele oznake satova koje zamjenjuju brojeve.

Datum je smješten na 3 sata.

Rezerva snage ovog automatik modela je 70 sati, a vodootpornost do 100 m.

Pročitajte više u novom broju časopisa Satovi i nakit

Kupite časopis