MODELI | Ulysse Nardin u suradnji s The Ocean Race lansirao novi model

Pedeseta godišnjica legendarne jedriličarske utrke The Ocean Race nadahnula je Ulysse Nardin da kreira novi model – The Ocean Race Diver Chronograph.

Od Alicantea do Genove

Svjetsko jedriličarsko natjecanje The Ocean Race, nekad zvano Volvo Ocean Race, prvi put je održano 1973. godine. Od tada se svake tri godine održava. Sve do danas kultna jedriličarska utrka je uspjela zadržati titulu jedne od najizazovnijih i najvećih svjetskih regata. Ove godine jedriličari su krenuli u avanturu 15. siječnja iz Alicantea u Španjolskoj, a završit će je početkom ljeta u Genovi. U razdoblju od šest mjeseci regata prolazi kroz devet kultnih gradova diljem svijeta. Novost je da ovogodišnji natjecatelji prvi put prolaze kroz najdužu dionicu u povijesti ovog natjecanja, koja iznosi 12.750 nautičkih milja, a proteže se od Cape Towna smještenog u Južnoj Africi do Itajaija u Brazilu.

Ulysse Nardin je u suradnji s The Ocean Race lansirao novi model koji predstavlja njihovu zajedničku posvetu strasti prema moru, osjećaju za avanturu i kontinuiranoj predanosti u zaštiti oceana. No, nije samo novi model jedina poveznica ove švicarske urarska kuće i najveće svjetske jedriličarske utrke. Naime, Ulyse Nardin je službeni mjeritelj vremena utrke. Odgovoran je za startna odbrojavanja, a partner je i 24-satnog Speed ​​Challengea u kojem pobjeđuje posada koja prijeđe najveću udaljenost unutar 24 sata. Uz to, Ulysse Nardin je također partner programa Time to Act, koji ima za cilj smanjiti razoran utjecaj onečišćenja, klimatskih promjena i industrijskog pretjeranog ribolova na oceane.

Robusni ronilački sat

Novi The Ocean Race Diver Chronograph oličenje je robusnog ronilačkog sata s vodootpornošću od 300 metara i promjerom kućišta od 44 milimetra. Sa stražnje strane kućišta, koje je izrađeno od pjeskarenog DLC titana, pruža se uvid u manufakturni samonavijajući mehanizam UN-150 sa…Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na bolje opskrbljenim kioscima ili ga naručite kod nas u redakciji na linku