Moderna verzija slavnog Milsuba

Novi TUDOR Pelagos FXD odaje počast desetljećima TUDOR satova koji su još sredinom 50-ih testirani i ocjenjivani od strane brojnih jedinica unutar američke mornarice. TUDOR satove je do 1958. godine Mornarica službeno prihvatila i kupila u svrhu davanja roniocima koji djeluju u raznim jedinicama.

Novi model

Novi model Pelagos FXD nasljednik je Tudorovih satova iz prošlosti te predstavlja modernu, učinkovitu i robusnu verziju slavnog Milsuba (skraćenica od Military Submariner) iz prošlih vremena. Uključuje elemente iz američkih vojnih specifikacija za ronilačke satove poput fiksne opružne poluge, kao i detalje inspirirane drugim generacijama TUDOR-a, poput šiljastih krunskih štitnika koji se obično nalaze na ranim TUDOR modelima.

Ovaj sat dolazi u brušenom i satiniranom 42 mm kućištu od titana te s fiksnim trakama za remen. Također ga krasi jednosmjerni rotirajući prsten od titana s keramičkim umetkom i 60-minutna gradacija ispunjena sa švicarskim luminiscentnim materijalom Super-LumiNova® X1 stupnja. Dizajn kućišta savršeno prati mat crni brojčanik upotpunjen prepoznatljivim kazaljkama u obliku “pahulja”, ispunjenim luminiscentnim materijalom Super-LumiNova® X1 stupnja za bolju čitljivost.

 

Manufakturni kalibar

 

Visoko tehničku konstrukciju remena, kao i vodeću konfiguraciju za model Pelagos FXD razvili su TUDOR i Julien Faure. Remen je sastavljen od 22 mm šumsko-zelene najlonske vrpce sa crvenom središnjom niti, “D” kopče od titana i samohvatljivog sustava za pričvršćivanje. Također, prilagođava se različitim veličinama zapešća i vrlo je udoban za nošenje. Sat dolazi uz dodatni jednodijelni gumeni remen sa crnim reljefnim motivom tkanine, koji pruža svjež i suptilan dojam. Sat pokreće manufakturni kalibar MT5602, certificiran od strane švicarskog službenog instituta za testiranje kronometra (COSC) i s rezervom snage od otprilike 70 sati.

Karla Karabatić

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku