MUŠKA KOMPLIKACIJA GODINE/ MBF LMX TITANIUM

Sada već davne 2011. godine, MB&F je lansirao prvi model iz kolekcije Legacy Machine No.1, a deset godina kasnije odao je počast svojoj prvoj kreaciji modelom LMX koji poput svojih prethodnika ima dva brojčanika i središnju lebdeću os nemirnice.

Poput LM Perpetuala, jednog od kasnije lansiranih Legacy Machine modela, LMX, koji je zasluženo osvojio nagradu za mušku komplikaciju godine, pruža otvoreniji pogled u svoje mehaničko srce. Tako je otkriven zaporni sustav u obliku ratne sjekire te komponente zupčanika. Posebno su vidljiva tri velika kotača koja su smještena uz svaku krunicu za navijanje. Dva se pokreću prilikom postavljanja vremena na odgovarajućem brojčaniku, dok je zupčanik na 6 sati standardni kotač za sekunde. Nadalje, nemirnica od 13,4 mm opremljena je inercijskim blokovima, koji nude veću preciznost i točnost od tradicionalnih.

LMX se ističe sa trodimenzionalnim zaslonom koji prikazuje impresivnu rezervu snage od čak 7 dana, odnosno 168 sati! Postoji mogućnost odabira između dvaju načina odbrojavanjam rezerve snage. Dva markera su postavljena na suprotnim stranama.

Jedan je uokviren ljestvicom s brojevima od 1 do 7, drugi s ljestvicom koja prikazuje dane u tjednu. Rotacijom cijelog zaslona s rezervom snage se omogućuje nositeljima da odaberu željeni način indikacije rezerve snage.

Poput savršeno uravnoteženog X-a, motor LMX-a je vidljivo simetričan. Osim na brojčaniku, simetrija je primijenjena i na
stražnjoj strani kućišta od safira. Taj dio sata otkriva tri opruge ravnomjerno postavljene oko sredine, naglašene uzorkom
sunčevih zraka završne obrade Côtes de Genève. S obzirom na nevjerojatno komplicirani mehanizam, cijena ove
muške komplikacije iznosi zapravo skromnih 106.000 švicarskih franaka.