NAGRADA ZA SATNI IZAZOV | Ciga Design – Blue Planet

Sat Blue Planet je kreiran u cilju osvješćivanja društva o važnosti brige za jedini planet koju zovemo domom

Pandemija COVID-19 je ostavila brojne posljedice na društvo, ali je pokrenula i neka vrlo bitna pitanja. Mnoge države, tvrtke, brandovi i pojedinci počeli su razmatrati kako se što bolje odnositi prema planetu Zemlja. Tako je i brand CIGA DESIGN, ponukan aktualnim globalnim zbivanjima, dobio inspiraciju za svoj novi model.

Sat Blue Planet je kreiran u cilju osvješćivanja društva o važnosti brige za jedini planet koju zovemo domom. CIGA Design je za ovaj model izumio potpuno novi mehanizam za pokretanje. Kod standardnog mehanizma, nakon rotacije kazaljke sata za 30° slijedi rotacija kazaljke minuta za 360°. Kod Blue Planeta satna kazaljka (zemlja) se okreće za 30°, a vanjski obruč za minute se rotira za 390°. Ova je tehnologija nazvana Asynchronous-Follow.

Ocean i kopno su na brojčaniku prikazani prema stvarnom izgledu planeta Zemlje. Umjesto klasičnih kazaljki, na brojčaniku se nalazi simbol pomoraca – ruža vjetrova. On pokazuje na sate i minute. Promjer Blue Planeta iznosi 46 mm, a debljina 15mm. Vodootporan je do 30 metara dubine.

Ovaj je model izrađen u ograničenoj ediciji od 50 komada, a cijena mu je 1800 švicarskih franaka.

KUPITE ČASOPIS