Najbolji kalendarski astronomski sat | Hermès Arceau L’heure de la lune

Arceau L’heure de la lune (ref. 048356WW00), sanjivi je model nesvakidašnjeg stila slavnog francuskog brenda Hermès, čija je najupečatljivija značajka mehanizam pokretnog prikaza jedinstvenog brojčanika od meteorita ili aventurina s dva nepomična mjeseca od sedefa smještena tako da obrnuto prikazuju sjevernu i južnu stranu svijeta. Oni prikazuju mjesečeve cikluse uz pomoć mobilnih lakiranih podbrojčanika koji svojim kretnjama periodično otkrivaju mjesece na brojčaniku zadržavajući svoj vodoravni prikaz sati, minuta i datuma.

Ovaj nekonvencionalan prikaz klasične urarske komplikacije ukrašen je Pegazom na mjesecu južne polutke, smještenom na 12 sati, dok mjesec sjeverne polutke, smješten na 6 sati, realistično prikazuje Mjesečevu površinu. Polirano kućište dimenzija 43 x 13,27 milimetara, izrađeno je od bijelog zlata, a prihvati remena su asimetrični. Kućište je s obje strane zatvoreno safirnim staklom te je vodootporno do 30 metara. U kućištu na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat radi manufakturni automatski kalibar H1837 sa 45-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, datuma, indikatora rezerve snage i mjesečevih mijena.

Verzija s brojčanikom od aventurina dolazi s bijelim podbrojčanicima ukrašenima plavim kazaljkama, a verzija s brojčanikom izrađenim od meteorita dolazi s graduiranim sivim podbrojčanicima i bijelim kazaljkama. Obje verzije dolaze s brojevima u kurzivu te potpisom brenda na podbrojčaniku s prikazom sati i minuta.

Arceau L’heure de la lune (ref. 048356WW00), izrađen je u ograničenoj seriji od 100 primjeraka po modelu te dolazi na sivom ili plavom matiranom remenu od aligatorske kože.

 

Iz 31. broja časopisa Satovi i Nakit

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!