Najbolji kronograf | Bvlgari Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic

Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic (ref. 103068), peti svjetski rekorder talijanske manufakture Bvlgari, najtanji je automatski kronograf u povijesti urarstva.

Zanimljivost ovog kronografa jest iznimno tanko osmerokutno kućište promjera 42 x 42 x 6,9 milimetara, koje kroz safirno staklo na pozadini sata otkriva manufakturni automatski kalibar BVL 318 debljine svega 3,3 milimetra. Elegantni kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat te ima 37 rubina, 55-satnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, malih sekundi, kronografa i prikaza druge vremenske zone.

Kućište je izrađeno od pjeskarenog brušenog titanija, s obje strane je prekriveno safirnim staklom te je vodootporno do 30 metara. Obruč brojčanika igra se linijama s okruglim vanjskim obrubom te osmerokutnim unutarnjim dizajnom. Sati, minute i sekunde kronografa prikazane su crnim kazaljkama na srebrnom brojčaniku, pri čemu su kazaljke sati i minuta perforirane.

Brojčanik je ukrašen logom brenda. Podbrojčanici su klasično koncentrirani na donjem dijelu brojčanika pa je prikaz standardnog vremena postavljen na 3 sata, prikaz minuta kronografa na 6 sati, a podbrojčanik malih minuta na 9 sati. Funkcija prikaza druge vremenske zone može se namjestiti gumbom koji se nalazi na 9 sati.

Narukvica Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic (ref. 103068) izrađena je od pjeskarenog brušenog titanija.

 

Iz 31. broja časopisa Satovi i Nakit

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!