Najbolji muški sat | Voutilainen 28ti

Voutilainen, nezavisni švicarski satni brend u vlasništvu finskog urara Karija Voutilainena, osvojio je nagradu za najbolji sat za svoj model 28ti (ref. 218INV), oličenje elegancije i čiste mehaničke snage smještene u moderno robusno kućište s obrnutim prikazom brojčanika.

Na spektakularnom skeletoniziranom srebrnom brojčaniku bez ploče moguće je promatrati manufakturni kalibar Vingt-8 na ručno navijanje sa 32 rubina, 65-satnom rezervom snage, frekvencijom od 18.000 vibracija na sat i funkcijama sati i minuta, dok su sekunde i indikator rezerve snage vidljivi na pozadini kućišta.

Fino polirano kućište sa zaobljenim prihvatima remena ima dimenzije 39 x 13,4 milimetara, vodootporno je do 30 metara te je izrađeno od titanija. Posebnost mehanizma čini spoj velikog kotača nemirnice i posebnog sustava spirala nemirnice gdje vanjski dio spirale koristi tipičnu Phillipsovu krivulju, dok se unutarnji dio mehanizma oslanja na Grossmannovu krivulju.

Ova posebna konfiguracija zapornih kotača, koji direktno komuniciraju s nemirnicom, izrazito je učinkovita i ekonomična, troši manje energije te poboljšava stabilnost i dugovječnost rada mehanizma. Moderni otvoreni brojčanik obrnutog prikaza s kazaljkama od bijelog zlata nosi Voutilainenov potpis, dok pozadina brojčanika nosi naziv modela i broj primjerka. 28ti dolazi na kožnom remenu, a dostupan je u ograničenoj seriji od 8 primjeraka.

Iz 31. broja časopisa Satovi i Nakit

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!