Najbolji nakitni sat i najbolji umjetnički sat | Bvlgari i Voutilainen

Bvlgari Serpenti Misteriosi Romani

Serpenti Misteriosi Romani (ref. 102987), luksuzni ženski sat talijanskog brenda Bvlgari, prikazom zmije otvorenih usta odaje počast gladijatorima antike i rimskim korijenima brenda. Narukvica sata, oblikovana kao tijelo zmije, izrađena je od 18-karatnog bijelog zlata te je optočena dijamantima baget oblika i safirima koji oponašaju ljuskasti izgled zmijske kože.

Glava zmije ukrašena je 10-karatnim safirom jastučastog oblika iz Šri Lanke, a sveukupno sat ima više od 60 karata dijamanata i 35 karata safira što ga čini do sada najskupljim luksuznim satom ovoga brenda. U ustima zmije je brojčanik optočen dijamantima u Pavé stilu s kazaljkama sati i minuta od bijeloga zlata, koje pokreće kvarcni kalibar s funkcijama sati i minuta. Serpenti Misteriosi Romani je unikat.

 

Voutilainen Starry Night Vine

Starry Night Vine, čiji brojčanik krasi šareni prikaz vinove loze i noćnog neba, inspiriran je umjetničkim tehnikama emajliranja i tradicionalnog japanskog lakiranja.

Živopisni brojčanik nastao je spajanjem inspirativnog noćnog neba japanskog umjetnika Tatsua Kitamure, koje je izrađeno tehnikom lakiranja i upotrebom zlatne prašine, zlatnih listića te školjki morskih puževa (turbana i paua), i prikaza šarenog vinograda poznate emajlerice Anite Porchet ostvarenoga cloisonné tehnikom.

Okruglo kućište, izrađeno od bijelog zlata, dimenzija 39 x 12,8 milimetara, fino je ugravirano vinovom lozom te je s obje strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 30 metara. Unutar kućišta, frekvencijom od 18.000 vibracija na sat, kuca manufakturni kalibar na ručno navijanje sa 65-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i indikatora rezerve snage. Voutilainenov unikat Starry Night Vine (ref. 218RSV), dolazi na crnom remenu od krokodilske kože.

 

Iz 31. broja časopisa Satovi i Nakit

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!