Nepredvidivost oceana nadahnula Grand Seikov model Evolution 9 Spring Drive SLGA023

U srcu novog Evolution 9 Spring Drive SLGA023 koji predstavljamo u ovome broju smješten je automatski mehanizam nove generacije, kalibar 9RA5. Novi 9RA5 tanji je, a istovremeno strukturalno robusniji od prethodnih 9R automatskih mehanizama. Na plavom brojčaniku s uzorkom Ushio, nalaze se oznake sati i kazaljke presvučene s premazom LumiBrite. Narukvica i kućište, čiji promjer iznosi 43,8 mm, izrađeni su od titana visoke čvrstoće

 

Na najprestižnijem svjetskom urarskom sajmu, Watches and Wonders, koji se svake godine održava u Ženevi, Grand Seiko je prošle godine oduševio javnost sa svoja tri nova sportska modela Spring Drive iz kolekcije Evolution 9, čiji su glavni aduti poboljšana čitljivost, nosivost i udobnost. Sve te značajke prisutne su i u ovogodišnjem novitetu – Evolution 9 Spring Drive SLGA023 s vodootpornosti od 200 metara!

Pouzdan i točan

U srcu novog Evolution 9 Spring Drive SLGA023 smješten je automatski mehanizam nove generacije, kalibar 9RA5, koji karakteriziraju izvanredna točnost i visoke performanse. Novi  9RA5 tanji je i istovremeno strukturalno robusniji od prethodnih 9R automatskih mehanizama. S točnošću od  ±10 sekundi na mjesečnoj bazi i rezervom snage od 120 sati (pet dana), ovaj mehanizam nositelju osigurava pouzdanost i točnost.

Osim fokusiranosti na kontinuirana poboljšanja mehanizma, Grand Seiko ništa manje pažnje ne posvećuje umjetničkom doživljaju sata, odnosno dizajnu brojčanika. Tako je izgled prošlogodišnjih modela bio inspiriran oceanskom strujom Kuroshio, a dizajn brojčanika ovogodišnjeg modela nadahnula je oceanska plima. Na plavom brojčaniku s uzorkom Ushio (japanski izraz za plimu), nalaze se oznake sati i kazaljke presvučene premazom LumiBrite, koji pruža visoku čitljivost i u najizazvonijim uvjetima, kao što je ronjenje u mračnim dubinama. Keramički obruč također je presvučen luminiscnetnim premazom.

Udobnost i stabilnost

Ergonomske karakteristike Evolution 9 stila jasno su vidljive i na SLGA023 modelu. Narukvica i kućište, čiji promjer iznosi 43,8 mm, izrađeni su od titana visoke čvrstoće. Zahvaljujući širini ušice od 23 mm, narukvica od titana je šira prema vrhu te se sužava prema dolje, povećavajući na taj način udobnost i stabilnost sata na zapešću.

Evolution 9 Spring Drive SLGA023 dostupan je po cijeni od 12.300,00 eura u Grand Seiko buticima i odabranim Grand Seiko prodajnim mjestima.

Piše Karla Karabatić

 

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku