NOMOS-ov Metro s novim kalibrom i većim dimenzijama

Na ovogodišnjem virtualnom sajmu satova Watches and Wonders njemački satni brend NOMOS Glashütte izložio je nadograđenu verziju svog popularnog klasičnog modela Metro – Metro Neomatik 41 Update (ref. 1165), koji je dobio novi manufakturni kalibar DUW 6101, a promjer mu je povećan na 41 milimetar.

Okruglo kućište sata izrađeno je od nehrđajućeg čelika, s obje je strane zatvoreno safirnim staklom te je vodootporno do 50 metara. Obruč sata toliko je tanak da je gotovo neprimjetan.

Sat pokreće manufakturni automatski kalibar DUW 6101 s 27 rubina, 42-satnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sati i funkcijama sati, minuta, malih sekundi i datuma.

Srebrni brojčanik sata zadržao je jednostavni dizajn koji karakteriziraju tanke kazaljke i sitne arapske brojke kao oznake vremena, a novost je NOMOS-ov patentirani prikaz datuma u izrezima smještenima na obodu brojčanika ispod kojih se kreće obojeni disk.

Metro Neomatik 41 Update (ref. 1165) dolazi na sivom tekstilnom remenu, a dostupan je po cijeni od 3.500 eura.

Uz opisani sat, NOMOS Glashütte je na sajmu predstavio i sivu u narančastu verziju modela Club Campus te Tangente Neomatik 41 Update s modrim brojčanikom.

Pročitajte: Katalog satova | NOMOS Glashütte