Nova Chopardova kolekcija Alpine Eagle

Novitete nove Chopardove kolekcije inspirirane osamdesetima i modelom St. Moritz te Alpama i njihovim vladarom orlom, urednica Satova i nakita Mila Bulimbašić vidjela je među prvima u Beču.

Kada sam još sredinom ljeta dobila poziv od Choparda na event u Beču, ni slutila nisam da će event biti tako uzbudljiv. Poziv je naime bio obavijen velom tajne i mogla sam jedino pristati ili odbiti. Surađujući godinama sa Chopardom, imala sam apsolutno povjerenje i bez ikakvog ustezanja prihvatila poziv na misteriozni event.

Osamdesete kao inspiracija

Pokazalo se naravno da je povjerenje bilo itekako opravdano, jer sam listopadu u Beču među samo nekolicinom odabranih novinara i urednika specijaliziranih satnih časopisa i među prvima u svijetu svjedočila predstavljanju najnovije Chopardove Alpine Eagle kolekcije.

Čelična i sportska (što je trenutačno najveći hit među ljubiteljima satova u svijetu) nova Alpine Eagle kolekcija izravna je reinterpretacija St. Moritz modela iz 1980. godine, prvog sata koji je dizajnirao Karl-Friedrich Scheufele, današnji supredsjednik Choparda. Alpine Eagle kolekcija, koju je Karl-Friedrich Scheufele osobno osmislio i dizajnirao, inspirirana je kako joj i samo ime govori Alpama i orlovima koji tamo vladaju. Noviteti kolekcije izrađeni su od ekskluzivnog, ultra otpornog i reflektirajućeg metala Lucent čelika A223, a imaju kronometarski certificiran Chopard mehanizam.

 

Iz novog broja Satovi i nakit, br. 31.

Novo izdanje Satovi i nakit naručite na: https://satoviinakit.hr/pretplata/